Probiotikumok és a székrekedés
A lakosság kb. 64% küzd
A probiotikus készítmények alkalmazása, optimalizálja
a belek működését, ezáltal képes helyreállítani a széklet
állagát, az ürítés gyakoriságát, és mindeközben csökkenti
a hasi diszkomfort érzetet, hasi fájdalmat, és puffadást.
Tovább >>>
emésztőrendszeri problémával
Probiotikumok és az utazók hasmenése
Évente több mint 10 millió embert érintő probléma
Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy a probiotikumok alkalmazása akár 60%-kal csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Ezért az utazás zavartalanságának biztosítása érdekében, az indulást megelőzően kb. 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását.
Tovább >>>
Probiotikumok és az ekcéma
Az ekcémás hajlam akár 80% eséllyel öröklődhet
Vizsgálatok szerint, ha csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok alkalmazásával az egészséges bélflórát kialakítjuk, akkor akár felére is csökkenthető, az ekcéma kialakulásának kockázata.
Tovább >>>

A probiotikumok bélflórára gyakorolt közel 100 jótékony
hatása napjainkban már orvosi körökben is elismert.
Ismerje meg Ön is a probiotikus készítmények egészségügyi jótéteményeit!

Probiotikumok jótéteményei

Több betegség leküzdhető

a probiotikumok segítségével

Antibiotikum kezelés hasmenés nélkül

Az antibiotikum kúrában részesülők akár 30%-ánál jelentkezhet hasmenés. Probiotikumok segítségével megelőzhető a hasmenés, és visszaállítható a bélflóra működése.
Bővebben

A fertőző hasmenés megelőzhető

Probiotikumok hatásosan alkalmazhatóak a fertőző hasmenések, mint például Rotavírus, Salmonella, Calici fertőzés megelőzésre vagy a betegségek időtartamának csökkentésére.
Bővebben

Az allergia kialakulása csökkenthető

Az allergia lassan már népbetegséggé válik, ezért számos olyan kutatást végeztek orvosok a közelmúltban, amely a probiotikumok hatását vizsgálták az allergia kialakulása ellen. Az eredmények igen kecsegtetők.
Bővebben

Immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerben található. Ahhoz, hogy szerveztetünk képes legyen kivédeni a külső támadásokat, a bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen. Ebben segítenek a probiotikus készítmények.
Bővebben

Probiotikumok és egészségügyi jótéteményeik

Ismerje meg a probiotikus baktériumtörzsek klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásait.


probiotikus -  probiotikumok és a cukorbetegség

Probiotikumok és a cukorbetegség

A legújabb kutatások szerint a probiotikumok csökkenthetik és normalizálhatják a vércukor szintet. A probiotikus készítmények és prebiotikum többféleképpen is hozzájárulnak a vércukorszint optimalizáláshoz, például csökkentik a belekből felszívódó cukor mennyiségét, serkentik a glükóz emésztését, illetve növelhetik szervezet saját inzulinjának hatékonyságát.

Vizsgálatok szerint a probiotikumok alkalmasak lehetnek terhességi diabétesz kockázatának csökkentésére.

A terhességi diabétesz a kismamára és a babára egyaránt veszélyes lehet, ugyanis növeli a kettestípusú cukorbetegség kialakulásnak esélyét, illetve az újszülöttnél növeli a későbbi elhízás és diabétesz kialakulásának esélyét.

Bár a probiotikumok vércukorszintre gyakorolt hatásának vizsgálatai még kezdetlegesek, de az ígéretes eredményeknek köszönhetően egyre nagyobb figyelmet kapnak a probiotikumok ezen jótékony hatása is. Remélhetőleg a jövőben a probiotikumok segítségével megakadályozható lesz a diabétesz kialakulása, és talán a kettes típusú diabétesz kezelésének is szerves részét alkotják majd.


probiotikus -  Probiotikumok a hüvelyflóra egészségéért

Probiotikumok a hüvelyflóra egészségéért

A hüvely mikroflórájának egyensúlyát számos külső tényező megzavarhatja. Fogamzásgátlók használata, antibiotikum, helytelen táplálkozás, de a túl gyakori tisztálkodás is felboríthatja a hüvely PH értékének egyensúlyát, ami a kórokozók túlzott elszaporodását eredményezi. A hüvelyfertőzések leggyakoribb fajtája a bakteriális vaginosis, azaz bakteriális hüvelyfertőzés, ami az egészséges hüvelyflórában jelen levő lactobacillusok számának lecsökkenésével és a patogén baktérium elszaporodásával jár együtt.

A lactobacillusok nem csak a bélflóra, de a hüvelyflóra szerves részeit is képezik. A lactobacillusok antimikrobiális vegyületek termelésével biztosítják a hüvely savas közegét, és védik a nyálkahártyát a bakteriális és gombás fertőzésektől. Számos kutatás vizsgálta már a probiotikumok szerepét a bakteriális vaginosis, candida, vagy húgyúti fertőzések kezelésben, és az eredmények ezen területen is biztatóak.

Napjainkban nagyfokú orvosi érdeklődés alakult ki az egészségre közismerten jótékony hatással bíró Lactobacillus és Bifidobacterium törzseket tartalmazó probiotikus készítményekkel kapcsolatban. Az már tény, hogy a probiotikumok célzottan befolyásolják a bélflóra spektrumát, ezzel pozitív hatással bírnak olyan betegségek kezelésére vagy megelőzésére, mint a hasmenés, székrekedés vagy megfázás. Szélesebb körű használatára vonatkozóan is bíztató eredményeket mutatnak a kutatások, de további vizsgálatok szükségesek a probiotikumok hatásmechanizmusának teljes megértéséhez.

12345