Probiotikumok és a székrekedés
A lakosság kb. 64% küzd
A probiotikus készítmények alkalmazása, optimalizálja
a belek működését, ezáltal képes helyreállítani a széklet
állagát, az ürítés gyakoriságát, és mindeközben csökkenti
a hasi diszkomfort érzetet, hasi fájdalmat, és puffadást.
Tovább >>>
emésztőrendszeri problémával
Probiotikumok és az utazók hasmenése
Évente több mint 10 millió embert érintő probléma
Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy a probiotikumok alkalmazása akár 60%-kal csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Ezért az utazás zavartalanságának biztosítása érdekében, az indulást megelőzően kb. 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását.
Tovább >>>
Probiotikumok és az ekcéma
Az ekcémás hajlam akár 80% eséllyel öröklődhet
Vizsgálatok szerint, ha csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok alkalmazásával az egészséges bélflórát kialakítjuk, akkor akár felére is csökkenthető, az ekcéma kialakulásának kockázata.
Tovább >>>

A probiotikumok bélflórára gyakorolt közel 100 jótékony
hatása napjainkban már orvosi körökben is elismert.
Ismerje meg Ön is a probiotikus készítmények egészségügyi jótéteményeit!

Probiotikumok jótéteményei

Több betegség leküzdhető

a probiotikumok segítségével

Antibiotikum kezelés hasmenés nélkül

Az antibiotikum kúrában részesülők akár 30%-ánál jelentkezhet hasmenés. Probiotikumok segítségével megelőzhető a hasmenés, és visszaállítható a bélflóra működése.
Bővebben

A fertőző hasmenés megelőzhető

Probiotikumok hatásosan alkalmazhatóak a fertőző hasmenések, mint például Rotavírus, Salmonella, Calici fertőzés megelőzésre vagy a betegségek időtartamának csökkentésére.
Bővebben

Az allergia kialakulása csökkenthető

Az allergia lassan már népbetegséggé válik, ezért számos olyan kutatást végeztek orvosok a közelmúltban, amely a probiotikumok hatását vizsgálták az allergia kialakulása ellen. Az eredmények igen kecsegtetők.
Bővebben

Immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerben található. Ahhoz, hogy szerveztetünk képes legyen kivédeni a külső támadásokat, a bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen. Ebben segítenek a probiotikus készítmények.
Bővebben

Probiotikumok és egészségügyi jótéteményeik

Ismerje meg a probiotikus baktériumtörzsek klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásait.

probiotikus -  Probiotikumok és a koleszterinszint

Probiotikumok és a koleszterinszint

Világszerte komoly problémát jelent a magas koleszterin szint, így talán nem meglepő, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint 60%-ának magas a vérzsír szintje. Legújabb kutatások szerint a probiotikus készítmény és prebiotikum fogyasztása alkalmas lehet koleszterin szint csökkentésre, továbbá a prebiotikumok zsíranyagcserére gyakorolt hatása eredményes lehet a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében. A probiotikum okkoleszterin anyagcserére gyakorolt hatása mögött több feltételezése is áll.

Elképzelések szerint a probiotikumok képesek a koleszterin közvetlen emésztésére, a vastagbélben az epesavak lebontására, a koleszterin átalakítására, de az is elképzelhető, hogy koleszterin receptorokkal is rendelkeznek.

Jelenleg még a kutatók számára sem teljesen világos a bevitt probiotikumok mennyisége és koleszterincsökkentő hatásuk között összefüggés. Vizsgálatokban a kísérlet alanyai pár hónapon keresztül kaptak probiotikus készítményt, és folyamatos vérvizsgálattal nyomon követték a paciensek vérzsír szintjét. A kutatás során tapasztalt vérzsír szint szintcsökkentést a szakértők elsősorban a bifidiobakktériumok zsíranyagcserére gyakorolt hatásának tulajdonították.


probiotikus -  A probiotikumok és az utazók hasmenése

A probiotikumok és az utazók hasmenése

Mint már korábbiakban említettük, hasmenés megelőzésére kiválóan alkalmasak lehetnek a probiotikusm készítmények. Nincs ez másképp az utazás során jelentkező kellemetlen hasmenéssel, hányással járó fertőzések esetében sem. Az utazással járó hasmenés leggyakoribb kiváltó oka a szennyezet étel vagy víz fogyasztása. Ugyanis az eltérő higiénés viszonyok és az új, különleges ételek zavart okozhatnak a bélrendszer védekező mechanizmusában, ami hasmenés kialakulását eredményezi.

Az indulást megelőzően legalább 6-7 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény szedését, hogy biztosítsuk az utazás zavartalanságát. Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy egyes probiotikus készítmények akár 60%-kal is csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Továbbá a probiotikumok nem csak megelőzésre alkalmasak, de szedésük csökkentheti a már kialakult hasmenéssel járó betegség lefolyásának időtartamát. Az utazást megelőzően minimum 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását, és folytassuk egészen a hazaérkezést követő minimum 2 hétben.


probiotikum_rak_ellen_fekvo

Probiotikumok a rák ellen

Általánosságban a rák a gének abnormális működésének, vagy mutációjának következményeként alakul ki. A probiotikumok immunológiai hatásuk miatt a rák kialakulás kockázatának csökkentésére is alkalmasak lehetnek, de az erre vonatkozó vizsgálatok még nagyon kezdetlegesek.

Állatkísérletekben arra lettek figyelmesek, hogy azokban az egerekben akiknek Lactobacillust adtak, lassabban nőttek a tumorok, mint a kontroll csoportban, illetve a feltételezések szerint Lactobacillus csökkentheti az egyes tumorok műtét utáni kiújulásának gyakoriságát is.

A tumor gátlása mellett vizsgálatok kimutatták, hogy a probiotikumok alkalmasak lehetnek a sugárterápia következményeként fellépő tünetetekkel és szövődményekkel szemben is.

Kutatók azt tapasztalták, hogy a sugárterápia előtt megkezdett Lactobacillus kúra csökkentette a bélfal hámrétegének károsodását.

Az eddigi vizsgálati eredmények alapján elmondható, hogy bizonyos probiotikus törzsek, pozitívan befolyásolják az immunrendszer védelmi mechanizmusát, ebből adódóan lehetséges, hogy alkalmasak lehetnek a tumor növekedés gátlására. Azonban további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy egyértelműen megállapítást nyerjen a probiotikumok szerepe az immunrendszer erősítésében és rák kialakulásának csökkentésében.

12345