Probiotikumok és a székrekedés
A lakosság kb. 64% küzd
A probiotikus készítmények alkalmazása, optimalizálja
a belek működését, ezáltal képes helyreállítani a széklet
állagát, az ürítés gyakoriságát, és mindeközben csökkenti
a hasi diszkomfort érzetet, hasi fájdalmat, és puffadást.
Tovább >>>
emésztőrendszeri problémával
Probiotikumok és az utazók hasmenése
Évente több mint 10 millió embert érintő probléma
Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy a probiotikumok alkalmazása akár 60%-kal csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Ezért az utazás zavartalanságának biztosítása érdekében, az indulást megelőzően kb. 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását.
Tovább >>>
Probiotikumok és az ekcéma
Az ekcémás hajlam akár 80% eséllyel öröklődhet
Vizsgálatok szerint, ha csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok alkalmazásával az egészséges bélflórát kialakítjuk, akkor akár felére is csökkenthető, az ekcéma kialakulásának kockázata.
Tovább >>>

A probiotikumok bélflórára gyakorolt közel 100 jótékony
hatása napjainkban már orvosi körökben is elismert.
Ismerje meg Ön is a probiotikus készítmények egészségügyi jótéteményeit!

Probiotikumok jótéteményei

Több betegség leküzdhető

a probiotikumok segítségével

Antibiotikum kezelés hasmenés nélkül

Az antibiotikum kúrában részesülők akár 30%-ánál jelentkezhet hasmenés. Probiotikumok segítségével megelőzhető a hasmenés, és visszaállítható a bélflóra működése.
Bővebben

A fertőző hasmenés megelőzhető

Probiotikumok hatásosan alkalmazhatóak a fertőző hasmenések, mint például Rotavírus, Salmonella, Calici fertőzés megelőzésre vagy a betegségek időtartamának csökkentésére.
Bővebben

Az allergia kialakulása csökkenthető

Az allergia lassan már népbetegséggé válik, ezért számos olyan kutatást végeztek orvosok a közelmúltban, amely a probiotikumok hatását vizsgálták az allergia kialakulása ellen. Az eredmények igen kecsegtetők.
Bővebben

Immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerben található. Ahhoz, hogy szerveztetünk képes legyen kivédeni a külső támadásokat, a bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen. Ebben segítenek a probiotikus készítmények.
Bővebben

Probiotikumok és egészségügyi jótéteményeik

Ismerje meg a probiotikus baktériumtörzsek klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásait.

probiotikus -  Probiotikumok és az allergia kialakulásának megelőzése

Probiotikumok és az allergia kialakulásának megelőzése

Az allergia napjainkban már népbetegségnek mondható, becslések szerint körülbelül 400 millió ember szenved ettől a megbetegedéstől az egész világon. A magyar lakosság pedig több mint 30 %-a. Becslések szerint ez szám folyamatosan emelkedni fog, és 2025-re minden második ember valamilyen allergiás megbetegedésben fog szenvedni.

Számos tanulmány foglalkozik az allergia és probiotikumok alkalmazása közötti kapcsolat feltárásával. Az eredmények ezen a területen is igen biztatóak.

Kutatások szerint az allergiás betegségekre hajlamos családokból származó gyermekeknél probiotikumok adásával szignifikánsan alacsonyabb volt az atópiás bőrgyulladás előfordulási gyakorisága.

Ezt a jelenséget elsősorban a probiotikumok immunrendszerre gyakorolt hatásával magyarázzák. Jelenlegi tudásunk szerint a probiotikumok az immunválasz valamennyi szakaszára pozitív hatást gyakorolnak.

Egy vizsgálatban a kismamák 2 és 4 héttel a szülést megelőzően, és az újszülött csecsemők 6 hónapos korukig kaptak bizonyos Lactobacillust tartalmazó probiotikus készítményt. A csecsemőket egészen 2 éves korukig követték nyomon, és rögzítettek az atópiás ekcéma előfordulási gyakoriságát. A vizsgálat szerint 50%-kal csökkent a visszatérő atópiás ekcéma előfordulásnak gyakorisága annál a csoportnál, akiknél probiotikus készítményt alkalmaztak. A vizsgálatot ugyanezeknél a gyermekeknél 4 éves korukban is megismételték, és a tendencia nem változott. Az eredmények hatására feltételezhető, hogy a csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok jelenléte a bélflórában csökkentheti az ekcéma kialakulásnak gyakoriságát


probiotikus -  Probiotikumok és a laktóz intolerancia

Probiotikumok és a laktóz intolerancia

A laktóz intolerancia, avagy tejcukor érzékenység az a betegség, amely során a szervezet nem képes a bevitt tejcukor, más néven laktóz lebontására. A laktáz enzim részleges, vagy teljes hiánya következtében a tejcukor nem emésztődik meg, aminek hatására víz halmozódik fel a bélben, és görcsös hasfájás, puffadás, és hasmenés tüneteit eredményezi. Feltehetőleg a világ felnőtt lakosságának több mint 75%-a nem képes teljes egészében a laktóz lebontására.

A probiotikus készítményekben megtalálható egyes törzsek képesek béta-galaktozidáz enzim termelésére, amely tejcukorbontásra is képes, így feltételezések szerint tejcukor érzékenység gyakoriságát akár 80%-al is csökkentheti.

Azt már kutatások is alátámasztották, hogy bizonyos probiotikus készítmények alkalmazása csökkentheti, a laktóz intolerancia tüneteit azáltal, hogy módosítja a mikroorganizmusok metabolikus aktivitását a vastagbélben. Továbbá ezen probiotikus baktériumok saját laktáz enzim termelésére is képesek, és idővel nagyobb laktáz tartalom miatt a bélben javul a tejcukor lebontása, így a hasmenés, puffadás, hasfájás tünetei elkerülhetők.


probiotikus -  Probiotikumok az elhízás ellen

Probiotikumok az elhízás ellen

A probiotikumok számos jótékony hatása mellett nemrégiben a testsúlyra gyakorolt pozitív hatása került előtérbe. A folyamat hatásmechanizmusa még szakértők körében sem tisztázott. Az viszont elfogadott, hogy a probiotikumok a rövid szénláncú zsírsavak termelésével képesek táplálni az emésztőrendszer immunsejtjeit, és hatnak az elhízás ellen.

Egy 2009-es vizsgálatban (Journal of Gastrointestinal Surgery, July 2009.) megállapították, hogy a testsúly csökkentő műtéten átesett betegeteknél nagyobb súlycsökkenést tapasztaltak azoknál, akik napi rendszerességgel Lactobacillus készítmény szedtek.

Egy másik tanulmány szintén pozitív eredményekről számolt be a túlsúly megszüntetésében, vagy csökkentében. (Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 2010, Obesity Research and Clinical Practice, 2008.)

Több kutatás szükséges annak magyarázatára, hogy bél a mikroflórája miképpen képes befolyásolni a testsúlyt. Az egyik feltételezés szerint a túlsúlyos emberek bélflórájának mikroorganizmusai az élelmiszerekből kevesebb kalória elnyelésére hajlamosak. Alapvetően ugyanis az emésztés során a szervezet általában nem szívja fel a kalóriák 100 %-át az élelmiszerekből, de előzetes vizsgálatok szerint a különböző egyensúlyú vagy összetételű bélflóra befolyásolhatja az emésztés során felszívódó kalória mennyiséget.

12345