Probiotikumok és a székrekedés
A lakosság kb. 64% küzd
A probiotikus készítmények alkalmazása, optimalizálja
a belek működését, ezáltal képes helyreállítani a széklet
állagát, az ürítés gyakoriságát, és mindeközben csökkenti
a hasi diszkomfort érzetet, hasi fájdalmat, és puffadást.
Tovább >>>
emésztőrendszeri problémával
Probiotikumok és az utazók hasmenése
Évente több mint 10 millió embert érintő probléma
Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy a probiotikumok alkalmazása akár 60%-kal csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Ezért az utazás zavartalanságának biztosítása érdekében, az indulást megelőzően kb. 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását.
Tovább >>>
Probiotikumok és az ekcéma
Az ekcémás hajlam akár 80% eséllyel öröklődhet
Vizsgálatok szerint, ha csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok alkalmazásával az egészséges bélflórát kialakítjuk, akkor akár felére is csökkenthető, az ekcéma kialakulásának kockázata.
Tovább >>>

A probiotikumok bélflórára gyakorolt közel 100 jótékony
hatása napjainkban már orvosi körökben is elismert.
Ismerje meg Ön is a probiotikus készítmények egészségügyi jótéteményeit!

Probiotikumok jótéteményei

Több betegség leküzdhető

a probiotikumok segítségével

Antibiotikum kezelés hasmenés nélkül

Az antibiotikum kúrában részesülők akár 30%-ánál jelentkezhet hasmenés. Probiotikumok segítségével megelőzhető a hasmenés, és visszaállítható a bélflóra működése.
Bővebben

A fertőző hasmenés megelőzhető

Probiotikumok hatásosan alkalmazhatóak a fertőző hasmenések, mint például Rotavírus, Salmonella, Calici fertőzés megelőzésre vagy a betegségek időtartamának csökkentésére.
Bővebben

Az allergia kialakulása csökkenthető

Az allergia lassan már népbetegséggé válik, ezért számos olyan kutatást végeztek orvosok a közelmúltban, amely a probiotikumok hatását vizsgálták az allergia kialakulása ellen. Az eredmények igen kecsegtetők.
Bővebben

Immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerben található. Ahhoz, hogy szerveztetünk képes legyen kivédeni a külső támadásokat, a bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen. Ebben segítenek a probiotikus készítmények.
Bővebben

Probiotikumok és egészségügyi jótéteményeik

Ismerje meg a probiotikus baktériumtörzsek klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásait.

A probiotikumok pozitív egészségügyi hatásait vizsgáló tanulmányok száma évről évre folyamatosan emelkedik. Jelen tudásunk szerint a probiotikumok használata több mint 100 elismert pozitív egészségügyi hatással jár. Bizonyos egészségügyi tünetekre, mint például hasmenésre, székrekedésre vagy immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása evidenciákkal alátámasztott, viszont használatának sokrétűsége miatt számos egyéb feltételezett jótéteményei bizonyítására további klinikai vizsgálatok szükségesek.

probiotikus fertőző hasmenés

Probiotikumok és a fertőző hasmenés

A hasmenés leggyakrabban vírus vagy baktérium okozta fertőzés következtében alakul ki. A probiotikumok kedvező hatásának egyik legfontosabb alkalmazási területe a fertőzéses hasmenéssel járó betegségek csoportja. Probiotikumok alkalmazásával a bélcsatornában kolonizálódott probiotikus sejtek megelőzhetik, és rövidíthetik a betegség lefolyását az olyan kórokozók általi fertőzéseknek, mint például a Salmonella, E.coli vagy a Rotavírus infekciói.

A probiotikumok tekintetében a hasmenésre gyakorolt pozitív hatás az egyik leggyakrabban vizsgált terület. Kutatások szerint probiotikumok alkalmazásával akár 60 %-kal is csökkenthető a 4 napnál tovább tartó hasmenéses esetek száma.

A kutatók ezt a jelenséget elsősorban a probiotikumok kórokozó kiszorító képességével magyarázzák. Ugyanis a probiotikumok és a káros baktérium táplálékforrása azonos, ebből kifolyólag a versengés következtében a probiotikumok felveszik a kórokozók túléléséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat.


probiotikus   hasmenés

A probiotikumok és az antibiotikum okozta hasmenés

Számos betegség kezelése igényli az antibiotikum alkalmazását. Sajnos e gyógyszerek használata nem csak pozitív hatásokat eredményeznek szervezetünkben, ugyanis napjainkban már bizonyított tény, hogy antibiotikum szedése együtt jár a bélflóra összetételének kedvezőtlen átalakulásával, esetenként a bélflórában élő hasznos baktériumok elpusztulásával. Szervezetünk mikroflórájának megváltozása eredményeként hasmenéses kórkép jelentkezhet, amit az orvosi szaknyelv antibiotikum asszociált hasmenésként tart számon.

Átlagosan az antibiotikum terápiában részesülők 5-30 %-ánál jelentkezik az antibiotikum kezeléssel összefüggő hasmenés. Gyermekeknél ez az arány még magasabb, 11-40% között mozog.

A probiotikumok képesek az antibiotikum következtében felborult bélflóra helyreállítására, ugyanis visszaszorítják a kártékony baktériumokat, így hozzájárulnal a bélflóra optimális működéséhez. Számos klinikai vizsgálat is igazolja, hogy a probiotikumok csökkentik az antibiotikum asszociált hasmenés súlyosságát és időtartamát. A probiotikumok alkalmazása nemcsak a hasmenés kezelésére alkalmas, de a megelőzésben is fontos szerepet játszik. Orvosi körökben is elismert tény, hogy minden antibiotikus kezelés esetén probiotikus készítmény alkalmazása elengedhetetlen a bélflóra egyensúlyának megőrzése céljából.


probiotikus   székrekedés

Probiotikumok és a székrekedés

A probiotikumok következő hasznos alkalmazási területe a székrekedés. A modern életvitel következtében igen gyakori tünet, ugyanis a helytelen, rendszertelen étkezési szokások (kevés rost, kevés folyadékfogyasztás), stressz hatások, gyógyszerfogyasztás, negatív hatással lehetnek a bélmozgásra és a bélflóra egyensúlyára. A tünet jellemzőbb a nők körében, és közülük is leggyakoribb az állapotos, valamint a újdosonsült kismamák esetén.

A székrekedés egyik kiváltó oka a bélflóra egyensúlyának felborulása, amely probiotikuskészítmények szedésével hatásosan kezelhető. A probiotikumok rendszeres alkalmazása segíti a megfelelő bélmozgást, képes helyreállítani a széklet állagát, csökkentve a hasi fájdalmat, és a puffadást.

Ne kerüljön szorult helyzetbe! A rendszeres székrekedés azon kívül, hogy rossz közérzetet okoz, növelheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát (Eur J Cancer. 2004). Kutatások igazolták, hogy probiotikus készítmény fogyasztóknál megnövekedett a székletürítés gyakorisága, a széklet mennyisége, javult a széklet jellege és a mikrobióta összetétele.

12345