Probiotikumok és a székrekedés
A lakosság kb. 64% küzd
A probiotikus készítmények alkalmazása, optimalizálja
a belek működését, ezáltal képes helyreállítani a széklet
állagát, az ürítés gyakoriságát, és mindeközben csökkenti
a hasi diszkomfort érzetet, hasi fájdalmat, és puffadást.
Tovább >>>
emésztőrendszeri problémával
Probiotikumok és az utazók hasmenése
Évente több mint 10 millió embert érintő probléma
Már humán vizsgálatok is igazolták, hogy a probiotikumok alkalmazása akár 60%-kal csökkenthetik a hasmenés kialakulásának kockázatát. Ezért az utazás zavartalanságának biztosítása érdekében, az indulást megelőzően kb. 5 nappal kezdjük el a probiotikus készítmény alkalmazását.
Tovább >>>
Probiotikumok és az ekcéma
Az ekcémás hajlam akár 80% eséllyel öröklődhet
Vizsgálatok szerint, ha csecsemőkorban megfelelő típusú probiotikus mikroorganizmusok alkalmazásával az egészséges bélflórát kialakítjuk, akkor akár felére is csökkenthető, az ekcéma kialakulásának kockázata.
Tovább >>>

A probiotikumok bélflórára gyakorolt közel 100 jótékony
hatása napjainkban már orvosi körökben is elismert.
Ismerje meg Ön is a probiotikus készítmények egészségügyi jótéteményeit!

Probiotikumok jótéteményei

Több betegség leküzdhető

a probiotikumok segítségével

Antibiotikum kezelés hasmenés nélkül

Az antibiotikum terápiában részesülők akár 30%-ánál jelentkezhet hasmenés. Probiotikum segítségével megelőzhető a hasmenés, és visszaállítható a bélflóra működése
Bővebben

A fertőző hasmenés megelőzhető

Probiotikum hatásosan alkalmazható a fertőző hasmenések, mint például Rota vírus, Salmonella, Calici fertőzés, megelőzésre, vagy a betegségek időtartamának csökkentésére
Bővebben

Hüvelyflóra helyreállítása

A hüvelyflóra egyensúlya, az antibiotikum kezelés, a nemi úton terjedő, vagy a vizes közeg hordozta fertőzések következtében felborulhat. A probiotikum megoldás ilyen helyzetekben is.
Bővebben

Immunrendszer támogatása

Immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerben található. Ahhoz, hogy szerveztetünk képes legyen kivédeni a külső támadásokat, a bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen
Bővebben

Probiotikum és egészségügyi jótéteményei

Ismerje meg a probiotikus baktériumtörzsek klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásait.

A probiotikum pozitív egészségügyi hatásait vizsgáló tanulmányok száma évről évre folyamatosan emelkedik. Jelen tudásunk szerint a probiotikum használata több mint 100 elismert pozitív egészségügyi hatással jár. Bizonyos egészségügyi tünetekre, mint például hasmenésre, székrekedésre vagy immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása evidenciákkal alátámasztott, viszont használatának sokrétűsége miatt számos egyéb feltételezett jótéteményei bizonyítására további klinikai vizsgálatok szükségesek.

probiotikum_fertozohasmenes_fekvo

Probiotikum és a fertőző hasmenés

A hasmenés leggyakrabban vírus, vagy baktérium okozta fertőzés következtében alakul ki. A probiotikum kedvező hatásának egyik legfontosabb alkalmazási területe a fertőzéses hasmenéssel járó betegségek csoportja. Probiotikum alkalmazásával a bélcsatornában kolonizálódott probiotikus sejtek megelőzhetik, és rövidíthetik a betegség lefolyását az olyan kórokozók általi fertőzéseknek, mint például a Salmonella, E.coli vagy a Rota-vírus infekciói.

A probiotikum tekintetében a hasmenésre gyakorolt pozitív hatása az egyik leggyakrabban vizsgált terület. Kutatások szerint probiotikum alkalmazásával akár 60 %-kal is csökkenthető a 4 napnál tovább tartó hasmenéses esetek száma.

A kutatók ezt a jelenséget, elsősorban a probiotikum kórokozó kiszorító képességével magyarázzák. Ugyanis a probiotikumok és a káros baktérium táplálékforrása azonos, ebből kifolyólag a versengés következtében a probiotikumok felveszik a kórokozók túléléséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat.


probiotikum_antibiotikumhasmenes_fekvo

A probiotikumok és az antibiotikum okozta hasmenés

Számos betegség kezelése igényli az antibiotikum alkalmazását. Sajnos e gyógyszerek használata nem csak pozitív hatásokat eredményeznek szervezetünkben, ugyanis napjainkban már bizonyított tény, hogy antibiotikum szedése együtt jár a bélflóra összetételének kedvezőtlen átalakulásával, esetenként a bélflórában élő hasznos baktériumok elpusztulásával. Szervezetünk mikroflórájának megváltozása eredményeként hasmenéses kórkép jelentkezhet, amit az orvosi szaknyelv antibiotikum asszociált hasmenésként tart számon.

Átlagosan az antibiotikum terápiában részesülők 5-30 %-ánál jelentkezik az antibiotikum kezeléssel összefüggő hasmenés. Gyermekeknél ez az arány még magasabb, 11-40% között mozog.

A probiotikum képes az antibiotikum következtében felborult bélflóra helyreállítására, ugyanis visszaszorítja a kártékony baktériumokat, így hozzájárul a bélflóra optimális működéséhez. Számos klinikai vizsgálat is igazolja, hogy a probiotikum csökkenti az antibiotikum asszociált hasmenés súlyosságát és időtartamát. A probiotikum alkalmazása nemcsak a hasmenés kezelésére alkalmas, de a megelőzésben is fontos szerepet játszik. Orvosi körökben is elismert tény, hogy minden antibiotikus kezelés esetén probiotikum alkalmazása elengedhetetlen a bélflóra egyensúlyának megőrzése céljából.

RE+GENERAL

GARANTÁLT 10 MILLIÁRD BAKTÉRIUM
Gyomor fertőzések, antibiotikum kezelés, és hasmenés esetén!

Megrendelem


probiotikum_szekrekedes_fekvo

Probiotikum és a székrekedés

A probiotikum következő hasznos alkalmazási területe a székrekedés. A modern életvitel következtében igen gyakori tünet, ugyanis a helytelen, rendszertelen étkezési szokások (kevés rost, kevés folyadékfogyasztás), stressz hatások, gyógyszerfogyasztás negatív hatással lehet a bélmozgásra és a bélflóra egyensúlyára. A tünet jellemzőbb a nők körében, és közülük is leggyakoribb az állapotos, valamint a frissen szült kismamák esetén.

A székrekedés egyik kiváltó oka a bélflóra egyensúlyának felborulása, amely probiotikum szedésével hatásosan kezelhető. A probiotikum rendszeres alkalmazása segíti a megfelelő bélmozgást, képes helyreállítani a széklet állagát, csökkentve a hasi fájdalmat, és a puffadást.

Ne kerüljön szorult helyzetbe! A rendszeres székrekedés azon kívül, hogy rossz közérzetet okoz, növelheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát (Eur J Cancer. 2004). Kutatások igazolták, hogy probiotikum készítmény fogyasztóknál megnövekedett a székletürítés gyakorisága, a széklet mennyisége, javult a széklet jellege és a mikrobióta összetétele.

12345

proba

  • jkjkj
  • jkjkjkj